Kost sépiová zlomky 250g

Kód: 61282
157 Kč
Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
19.9.2024

Detailní informace

Jsme na trhu déle jak 8 let
8 let na trhu
Po tuto dobu se staráme o spokojené bříško vašich mazlíčků.
Jsme rodinná firma
Jsme rodinný podnik
Zakoupením našich výrobků dáváte práci lidem z chráněných dílen.
Vlastní výrobky v BIO kvalitě
Vlastní výrobky v BIO kvalitě
Nabízíme kvalitní seno a hobliny té nejvyšší jakosti pěstované v Kutnohoří.
Vlastní kamenná prodejna
Vlastní výdejna
Naší výdejnu naleznete na adrese Kamenná 12, Praha 7

Detailní popis produktu

Sépiová kost je kvalitní zdroj snadno přijímatelného organického vápníku pro domácí chovy mnoha druhů zvířat, obzvláště pro papoušky, želvy, ještěry, hlemýždě. Obsahuje minimálně 30% využitelného vápníku a 0,03% fosforu.  (Minerální vápník např. lidské tělo zužitkuje jen z necelých 5%).

Doporučuje se také v kombinacích s jinými látkami jako vhodný doplněk vápníku pro lidský organismus. Je nepostradatelnou součástí asijské přírodní medicíny.

Sépiová kost  je redukovaná původní schránka dvoužábrých hlavonožců, kmen měkkýšů. U řádu sépie dlouhým vývojem pozměnila svůj význam a stala se vnitřním orgánem - přestala plnit úlohu úkrytu a stala se vnitřní oporou těla ve formě sépiové kosti (sepionu). Je z modifikací uhličitanu vápenatého, převážně aragonitu. Tvořena je pevným kalcitem na spodní straně, ke kterému přiléhá porézní, křehká vrstva s mnoha mikroskopickými plynovými komůrkami uspořádanými do lamel. Podle druhu sépie bývá její tvar oválný, kopinatý nebo kosodélnikovitý, bývá přibližně stejně dlouhá jako plášť. S růstem sépie přirůstají jednotlivé lamely sépiové kosti, u tropických druhů jedna denně, u chladnomilnějších jedna za dva až tři dny.

 

Sépiová kost broušená

Sépiové kosti jsou mechanicky očištěny od všech organických zbytků a stop zabarvení kostí. Ostré lámavé a "prázdné" okraje bez využitelného vápníku jsou obroušeny. Kosti mají díky obroušení povrchové vrstvy jasně bílou barvu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Krmiva
Hmotnost: 0.288 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: